Musklerne omkring skulderen kan blive anspændte og ømme, og kan ende med at udvikle muskelinfiltrationer. Årsagen kendes ikke med sikkerhed, men det er kendt at forkerte arbejdsstillinger samt stillesiddende arbejde kan udløse muskelinfiltrationer. De kan opstå sekundært til smertetilstande andre steder i nakke/skulder-området. De hyppigste steder, hvor muskelinfiltrationer forekommer, er musklerne ved skulderbladet (M supraspinatus og M infraspinatus), hvorfra smerter kan stråle ned i armen samt de store nakke-ryg muskler (M trapezius, M levator scapulae og M rhomboideus). Symptomerne for muskelinfiltrationer kan være en stærk smerte i musklen, når der lægges et pres på muskulaturen. Ved muskelinfiltrationer omkring skulderbladet forekommer der ofte en smerter, som stråler ned i armen. Ved muskelinfiltrationer i musklen, som vedhæfter til kraniekanten, kan der opstå spændingshovedpine med et trykken bag øjnene.

En af behandlingsmetoderne til at få bugt med muskelinfiltrationer kan være dybdegående fysiurgisk massage, hvor man også stimulere triggerpunkterne, hvor fokus vil ligge på øvre ryg og nakke. Såfremt der er tale om voldsomme muskelinfiltrationer, vil vores massør naturligvis også gør brug af teknikker inden for sportsmassage, hvor der er tale om en mere dybdegående massage af muskler og bindevæv.
Du kan også invitere din bedre halvdel på en god oplevelse med en gang par-massage hos MassageKompagniet i København – Lige omkring Triangel på Østerbro.

Ryg-Nakke - MuskelinfiltrationerA:  M. semispinalis capitis

B: Mm. splenii capitis et cervicis

C:  M. levator scapulae

D:  M. rhomboideus minor

E:  M. supraspinatus

F:  M. rhomboideus major

G:  Protuberantia occipitalis externa