En god fodmassage kræver baggrundsviden

Hvis du har et kontorjob, og du endelig er kommet hjem, kender du sikkert følelsen af himmel på jord, når du langt om længe får taget skoene af. Når fødderne har brugt en hel dag i et bar tætsiddende lædersko, så er det nok ikke de sundeste fødder, du går rundt med. Det er nok nærmere ti tæer, som er mast så meget sammen, som var det sild i en tønde. Huden ser helt livløs ud og har næsten et grå tint. Derudover er de knap så rare at røre ved. Det er der som regel kun en løsning på: en god og grundig fodmassage.

Fodmassage

Kunne du tænke dig en fodmassage?
Lige meget om du er modtageren eller giveren af en fodmassage, så er der fordele til begge parter. Selv hvis du ikke har nogen i nærheden, og du bare masserer dine egne fødder, kan det være en god og tilfredsstillende måde at afslutte dagen på. Hvis det er dig, som giver fodmassagen til en ven eller en der står dig nært, så kan det også for dig være en ret beroligende og afslappende oplevelse. Du kan faktisk opleve, dit eget blodtryk falde. Det er en oplevelse med en anden person, som skaber et helt specielt bånd mellem to mennesker, som du ikke rigtig oplever andre steder. Som modtager vil du jo nok føle dig lidt heldigere, da det nok er den bedste position at befinde sig i. En fodmassage er god til en masse ting såsom at nedbringe stress og bekymringer, forøge cirkulationen i kroppen og derved forhindre at blod stagnerer rundt omkring i kroppen muligvis grundet af sko, som passer dårligt. Derudover vil det give en effektfuld afslappende effekt i hele kroppen, lindre muskler i fødderne, som smerter og løsne knuder og andre spændinger, der kan opstå i dine tæer, hæl, ankel og generelt hele foden. Bruger du en lækker fed creme eller noget olie, vil du også få lækre bløde fødder som en side-bonus. Selv det at massere dig selv kan være en god oplevelse, selvom det måske ikke er så dejligt, som hvis du var mere end en. Det danner en god bund for regelmæssig pleje af dine fødder og kan gøres, når det passer dig.

Teknikker til en god fodmassage

En fodmassage tager udgangspunkt i fysiurgisk massage. Der er flere forskellige teknikker, som også ofte bruges af professionelle massører og på fodklinikker. Hvis du har en ven eller partner til at massere, så få modtageren til at læne sig op ad en stor pude på sofaen eller i sengen for at få hele kroppen til at slappe af, da en fodmassage er bedst, når hele kroppen er afslappet. Hvis du gør det selv, så find en god stol og tag den ene fod op i skødet, så du nemmere kan massere. Bruger du olier eller lotion kan det være en god idé lige at lægge et håndklæde under, så du ikke får nogle fedtede møbler. Generelt er der flere forskellige teknikker så som bløde strøg på toppen af foden, ankelrotationer, hive og klemme tæerne, blide strøg på tæerne og mange flere. Find de metoder, som passer bedst til dig og/eller din partners behov.

Du kan også vælge at bestille tid til en fodmassage online hos MassageKompagniet København Ø, ved Lille Triangel.